Sådan vinder du Football Manager 2016

Football sæsonen er over os lige om lidt. Det betyder, at de næste dage står på fantasy draft og holdsætning i Football Manager på holdet.dk. Jeg vandt Football Manager 2015 ved at kombinere min viden fra fantasy football, fokus på få (rigtige) udskiftninger og en masse held. Her vil jeg give et par tips til, hvordan du kan sammensætte et stærkt hold til 2016 sæsonen.

For at få en succesfuld sæson handler det først og fremmest om at forstå reglerne – du kan læse mere hos de gode folk fra sportsomnia her. Kort fortalt minder det om standard scoring i fantasy. Der spilles 17 runder, så det handler desuden om at spare på udskiftningerne særligt til sidste runde, hvor playoff holdene kan finde på at spare stjernespillere. For de enkelte positioner gælder det om, at finde en kombination stor af workload og effektivitet for at sikre en minimumsproduktion hver uge. Upside er interessant, men i dette spil gælder det om at finde spillere med lav varians og højt bundniveau. Jeg vil herunder identificere en spiller, som er interessant på hver position og slutte af med at give et eksempel på et helt hold.

Quarterback

Quarterback (QB) er den vigtigste position på dit hold. Først og fremmest fordi, det er muligt at generere en masse point og du har muligheden for at vælge en anfører, der giver 1,5x point. Derfor er det naturligt at allokere en stor andel af ressourcer til denne position. I forhold til holdkonstruktion kan man tage 2 top QBs, men jeg anbefaler 1 top QB plus en mid/min prices QB med høj upside. I løbet af sæsonen vil det være naturligt at skifte til 2 top QBs, når budgettet er til det. Det er værd at se efter spillere på hold, der scorer mange point via kast og/eller QBs, der kan løbe bolden selv. Cam Newton var episk god sidste år og kombinerede de to faktorer til perfektion. I fht. valg af top QB er det op til dig selv, hvad du vil ligge ud med – Cam, Rodgers, Russell, Palmer, Brees og Luck – de har alle gode muligheder for at være den bedste.

Længere ned af prislisten finder man Derek Carr fra Oakland Raiders til 4,5 mio. Oakland har et solidt kasteangreb kørende med Cooper og Crabtree og endnu vigtigere et skidt løbeangreb. Carr formår at flytte bolden og konvertere til TD gennem luften. Derudover er Okalands forsvar ikke det bedste (endnu) og deres schedule i de 4 første kampe tyder på mange point med NO, ATL, TEN og BAL. Han vil være en klar anbefaling over de 4 kampe. Derefter kan du overveje, om han skal blive på holdet, eller det er tid til at skifte Brady ind efter hans karantæne.

Running Back

Running Back (RB) positionen er en position, hvor det er vigtigt, at identificere spillere med en klar rolle og en stor workload. Desuden er det vigtigt at have spillere på et vindende hold, da dette har en positiv sammenhæng med touches og TDs for RBs. I løbet af sæsonen vil det være muligt at samle solide startere op med meget lav pris i forbindelse med skader på denne position.

I de 3 første spillerunder har Leveon Bell karantæne, hvorfor Deangelo Williams vil være starter for Pittsburgh Steelers. Sidste sæson præsterede Deangelo på niveau med Bell i de kampe han startede. Det vil sige, at du faktisk får en RB med 7,0 mio værdi til 4,0 mio. Dette kombineret med, at Steelers smider mange point på tavlen og har 2 af 3 gode matchups i de 3 kampe gør DeAngelo til et must have. Husk dog at skifte ham ud når Bell kommer tilbage.

Wide Receiver

Wide Receiver (WR) er en position, hvor man bare er nødt til at betale for talent. De gode receivere er nemme at identificere og deres pris vil afspejle dette. Jeg mener, at du bør betale for minimum 1 af de 3 store WRs (Brown, Jones, Beckham) og fylde på med solide startere til en god pris for resten. Du bør gå efter WRs med mange receptions per kamp og en høj TD rate. Hellere højt bundniveau end boom/bust typerne – tænk Keenan Allen over Desean Jackson. Derudover er det værd at vælge WRs fra hold med et dårligt forsvar, da det tvinger holdet til at kaste mere.

Jeg vil anbefale Amari Cooper fra Oakland Raiders til 4,0 mio., da han er komplet fejlsat på pris. Vi snakker her en spiller, der suger targets til sig og er det primære fokus i angrebet. Crabtree stjal lidt bolde sidste år, men det vil 100% være Cooper, der er holdets klare WR1 i år. Forsvaret har historisk været dårligt, men kan være blevet bedre i år. Det er dog ikke nok til at ændre på, at Cooper er super god til prisen. Et saftigt matchup i uge 1 mod Saints vil kun hjælpe til en god start.

Tight End

På Tight End (TE) positionen er spørgsmålet altid – to Gronk or not to Gronk? Gronkowski har de seneste år været den klart bedste TE og det har kunnet betale sig at betale prisen for ham. I år vælger jeg dog at se bort fra ham indtil Brady er tilbage i uge 5. For TEs er det værd at se efter spillere på hold med et højt antal team total points og TEs med en høj market share af receptions.

En spiller der opfylder de krav er Jordan Reed fra Washington Redskins til 5,5 mio. Allerede sidste år scorede Reed flere point per kamp end Gronken med slutningen af sæsonen. Reed er de facto WR1 på et hold, der sætter mange point på tavlen og det primære red zone target.

Defense/Special Teams og Kicker

For både Defense/Special Teams (DST) og Kicker (K) gælder det, at jeg forsøger at betale så lidt som muligt på disse positioner. Jeg fokuserer mine ressourcer på positioner, der er nemmere at forudsige. Men det er stadig vigtigt at vælge rigtigt mellem de billige alternativer. det kan være en fordel at opgradere til et lidt højere prissat alternativ i løbet af sæsonen. For DST gælder det, at det er vigtigere at finde et hold, der genererer turnovers end et hold, der tillader få point.

Der er to veje at gå med DST – enten går du efter minimumspris på 2,0 mio. og vælger Chicago Bears pga. deres ok schedule. Ellers betaler du noget mere og tager Chiefs som har et fornemt schedule hele sæsonen og som genererer en masse turnovers. Som kicker har jeg valgt Patrick Murray fra Cleveland Browns, der er den billigste startende kicker i ligaen til 2,0 mio.

FjolletMedHoldet holdet

Jeg har oprettet et hold til inspiration, hvor jeg har valgt alle de nævnte spillere. Du kan følge det i løbet af sæsonen på holdet.dk her og på twitter, hvor jeg giver updates og tips på @BigHomieFF. Ellers er der bare tilbage at sige held og lykke med sæsonen!
Fjollet med holdet NFL uge 1