Kom godt i gang med Tourspillet

Så er der ikke mange timer tilbage før årets tourspil starter på holdet.dk. Her finder du et par tips og anbefalinger til at få sendt dit hold godt afsted. Da tourspillet har et ubegrænset antal udskiftninger er det essentielt at komme godt ud af starthullerne og få opbygget en bankbeholdning, der gør dig i stand til at sætte et bedre hold end dine modstandere.

Kort og godt er her mine vigtigste tips i punktform, så du hurtigt kan få et overblik:

  • Det tyske godstog – Kittel (Etixx, 11 mio.) og Greipel (Lotto, 11 mio.) ser ud til at være de to bedste kort på 1. etape, så brug som minimum en af dem på dit hold. Det anbefales yderligere at parre Kittel med Sabatini (Etixx, 2,5 mio.) og Greipel med Henderson (Lotto, 3 mio.) for at få holdbonus og frigøre budget til resten af dit hold.
  • Hollandsk scoop – Groenewegen (LottoNL, 4,5 mio.) ser ud til at give stor værdi med hans lave pris og forventede top 10 placering og bør være den første du vælger efter Kittel/Greipel. Derudover vil jeg anbefale Bennet (Bora, 5 mio.) og McLay (Fortuneo, 3,5 mio.) som også kan køre en top 10 placering hjem til en pæn pris.
  • Fransk idioti – Bouhanni (Cofidis, 6,5 mio.) har brækket hånden efter et slagsmål på et hotel. Han er derfor ikke til start i årets Tour, men Coquard (Direct, 6,5 mio.) er et fint alternativ til samme pris.

Med de punkter in mente er her to bud på, hvordan du kan sætte dit hold til 1. etape:

Hold 1

1. etape hold 1

Hold 2

1. etape hold 2

Scenarie 1 – Kittel vinder

For at finde frem til disse to holdopstillinger har det været nødvendigt at opstille et top 15 scenarie, da pointene på holdet.dk tildeles til ryttere, der kommer i top 15. Derudover har jeg medtaget de to billigste holdkammerater til top 3 rytterne for at indregne deres holdbonus. Baseret på odds fra de førende bookmakere er jeg kommet frem til følgende scenarie:

TOP 15 scenarie 1

Her er det muligt at få et overblik over de ryttere, som indgår i scenariet og deres umiddelbare værdi op mod deres pris i kolonnen med pris-vækst-ratio. Det er selvfølgelig essentielt for at tro på mine anbefalinger, at man er enig i denne top 15. Jeg kan garantere for, at den ikke er et udtryk for min subjektive holdning, men blot er en aggregering af data fra de største bookmakere og derfor bør være tæt på et 100% objektivt synspunkt. Da vi ser på 1. etape indregner jeg automatisk også vækst for klassementet, hvilket bliver særdeles kompliceret senere hen.

Den opmærksomme læser vil desuden bemærke, at jeg har halveret værdien af holdbonus. Dette skyldes, at der er stor usikkerhed behæftet ved at indregne væksten for to ryttere på en rytters præstation. Maksimerer man væksten for et hold med fuld holdbonus vil man sætte et hold med fem ryttere, der kun leverer holdbonus og det går ikke. Det går ikke af to årsager – først og fremmest er det for risikabelt, men det gør også, at vi giver os selv mindre mulighed for at få etapebonus (gives for antal ryttere i top 15 – se herunder).

Samme betragtning gør sig derudover gældende for etapebonus. Her indregner jeg den også kun med halv værdi for at korrigere for risiko og sikre, at jeg ikke får et hold udelukkende af ryttere, jeg forventer bliver placeret fra nr. 7 – 15. Der er jo større og større risiko forbundet med at vælge en rytter placeret længere nede i scenariet da denne med relativt stor sandsynlighed ender udenfor top 15. En sidste pointe er, at vi ville ende med at sætte et hold uden Kittel (Etixx, 11 mio.) eller Greipel (Lotto, 11 mio.), hvilket ikke er acceptabelt.

Lad os se lidt nærmere på de to hold:

  • Hold 1 er sat ud fra en maksimering af mulig vækst med de korrigerede holdbonusser og etapebonusser. På dette hold ender vi med otte top 15 ryttere inklusiv en af Kittel/Greipel samt Sabatini (Etixx, 2,5 mio.), der fungerer som boost af Kittels 1. plads. Der er således otte bud på holdet til reelt og køre spurten og vinde. Det giver en lav risikoprofil, da færre af rytterne risikerer helt at droppe spurten og køre hjem med tidstab.Den forventede vækst for dette hold er 1,197 mio., hvilket dog skal tages med et gran salt, da jeg jo har korrigeret bonusser undervejs. Samtidig er de ryttere, der er sat til at ende uden for top 10 lidt satsede i sig selv, hvorfor jeg anbefaler at oprette mere end et hold for at kunne dække af for denne risiko.
  • Hold 2 er sat ud fra maksimering af mulig vækst med de korrigerede holdbonusser men uden indregning af de korrigerede etapebonusser. Det er gjort ud fra det ræsonnement, at der er for stor usikkerhed i de ryttere, der er sat til at ende uden for top 10. Ser man på de forskellige bookmakeres odds er der meget stor varians i hvilke ryttere, der er placeret her. Denne type holdsammensætning satser på få ryttere og booster effekten af deres performance ved at vælge holdkammerater, der får holdbonus. Det giver en mere high risk – high reward effekt, hvorfor jeg udelukkende vil vælge denne type hold som mit 2. hold, da man risikerer at falde helt igennem.

Scenarie 2 – Greipel vinder

For at gardere mig yderligere mener jeg, at det er nødvendigt med et alternativt scenarie. For at finde frem til to nye holdopstillinger har jeg rykket Greipel op som vinder og rykket Cimolai (Lampre, 4,5 mio.) ned på en 15. plads. Med de rettelser er jeg kommet frem til følgende scenarie:

TOP 15 scenarie 2

Det er tydeligt, at Greipel (Lotto, 11 mio.) og særligt hans holdkammerater stiger meget i værdi. Richeze (Etixx, 4,5 mio.) på 14. pladsen bliver pludselig også meget interessant i form af en attraktiv pris-vækst-ratio, men også som en gardering for en Kittel-sejr. Det gælder dog om at være opmærksom Richezes rolle på Etixx mandskabet, hvor han er den sidste lead out man for Kittel (Etixx, 11 mio.). Som lead out man kan han slå helt op i banen, når han har gjort sin pligt og drysse ned gennem feltet, hvilket gør en 14. plads usandsynligt. Det hænder dog, at en lead out man (særligt den sidste som Richeze) kører med så længe, at han ikke kan drysse særlig langt ned i feltet før han kører over målstregen. Hvilket er det vores scenarie her, antager vil ske. Når man går efter holdbonus ved at vælge en holdkammerat er det dog altid bedst at tage en, der er en del af “toget”, da der ellers er en risiko for rytteren slipper feltet med eksempelvis 15 km. tilbage og kommer ind med tidstab, hvilket vil give en pointstraf, der æder bonussen op. Den betragtning kan gøre mig en smule betænkelig ved valget af Teklehaimanot (Dimension, 2,5 mio.) på hold 2 fra første scenarie.

Med de punkter in mente er her to bud på, hvordan du kan sætte dit hold til 1. etape. Hold 3 er sat ud fra en maksimering af mulig vækst med de korrigerede holdbonusser og etapebonusser (ligesom hold 1). Hold 4 er sat ud fra maksimering af mulig vækst med de korrigerede holdbonusser men uden indregning af de korrigerede etapebonusser (ligesom hold 2).

Hold 3

1. etape hold 3

Hold 4

1. etape hold 4

Til sidst vil jeg bare sige, at du skal huske, at det her er mit bud på, hvordan man kan sammensætte et hold. Det er højst usandsynligt, at jeg rammer top 15 spot on, hvorfor der vil være ryttere, som jeg ikke har med her, der performer godt. Men brug løs af mine tanker og ikke mindst min metode som inspiration for dit hold – så skal det nok gå alt sammen. Jeg forventer senest at være tilbage med flere tips og anbefalinger inden 7. etape, hvor feltet rammer bjergene. Indtil da kan du følge mig på twitter på @BigHomieFF for korte opdateringer og tips hver dag. Husk at skifte ud inden 2. etape, som ligger til puncheurs som Degenkolb (Giant, 7,5 mio.), Sagan (Tinkoff, 10 mio.) og Van Avermaet (BMC, 6.5 mio.). På 3. etape skal der skiftes igen, da feltet er tilbage i fladt terræn, hvor sprinterne er favoritter igen.