Football Fantasy 2017 – RB sæsonrankings

Som et nyt tiltag til NFL 2017-sæsonen og holdet.dk’s Football Fantasy 2017-spil vil Fjolletmedholdet bringe rankings for hver enkelt skill position. Disse rankings har til formål at skabe et databaseret overblik over, hvilke spillere der forventes at vækste mest og hvor det er muligt at finde den største værdi, når du skal sætte dit hold op til sæsonstart.

Jeg har udarbejdet rankings på baggrund af holdet.dk’s pointsystem med det forbehold, at der ikke medregnes bonusser og 2-point conversions, da det ikke har været muligt at finde projections for dette. Det er dog min klare antagelse, at de faktorer ikke ville ændre på det store billede. Jeg har taget udgangspunkt i projections fra Fantasypros, der samler projections fra flere sites, så jeg kan give det mest objektive billede.

Husk at sætte dit hold på holdet.dk senest d. 8. september ved at følge linket her.

På baggrund ad data er her 3 RBs der er værd at lægge mærke til:

  • Den dyre – David Johnson forventes at score flest point i alt og koster derefter med sit prisskilt på 8,5 mio. Der er rigtig meget værdi at hente på de billige RBs og positionen er meget binær i fht. de andre, hvorfor det ikke altid giver mening at betale op for RBs. David Johnson og Leveon Bell er dog særtilfælde med deres helt exceptionelle arbejdsmængde og selv en Zero RB truther som mig må se lidt i deres retning. Arizona starter ude mod Lions i et helt lige matchup, selvom det normalvis ikke er optimalt for RB, så regner jeg DJ for at være matchup proof. Desuden er der en høj over/under på 48 point på kampen.
  • Den i midten – Jay Ajayi eksploderede i sidste sæson med 2 200 yard-kampe i træk efter at have været på boblen i Miami. Nogen vil sige, at hans stats blev pustet urimeligt meget op af få store kampe, men faktum er, at han leverede langt over forventning og med en pris på 4 mio. (altså under halvdelen af David Johnson) ser han ud til at være et solidt valg. Ajayi starter ikke i det bedste matchup hjemme mod Tamba Bay, da de ikke er favoritter, hvorfor game script kan udvikle sig mod kasteangrebet og væk fra løbet. Kampen ventes derudover heller ikke at score særlig højt.
  • Den billige – Kareem Hunt overtog hovedrollen i Chiefs backfield efter Sepncer Ware gik ned med en knæskade. Det er et klassisk eksempel på en RB, der er prissat som backup, der overtager den fulde 3 down back rolle. Chiefs og Andy Reid har en god historik med RBs, der leverer god fantasyproduktion og intet tyder på, at Hunt ikke kan levere. Hunt starter dog skidt ud ude mod Pats som 8-point underdog, men hans stensikre volume berettiger ham stadig.

ZIG-ZAG-tip: Spillere som Ajayi og Hunt kommer til at have så høje ejerskabsprocenter, at der kan være en idé i at vælge andre spillere til den pris simpelthen for at gå mod strømmen. Ameer Abdullah og Paul Perkins ser ret interessante ud til 2,5 mio. og det er slet ikke usandsynligt, at de outperformer Hunt – særligt i første uge.

Hvis du vil have adgang til arket og selv lege videre med data, er du velkommen til at sende en mail til nikolajholm87@gmail.com.