De ti bud til Tourspillet 2017 – del 1

Fjolletmedholdet har nu været live i 1 år og har undervejs publiceret en masse forskelligt indhold til cykelspillene og NFL-spillet på holdet.dk. Et indlæg der blev modtaget særdeles godt, var de ti bud til Vueltaspillet. Derfor kommer de her i en opdateret version til Tourspillet 2017, som jeg håber kan være med til at give dig et godt resultat.

Der er i år tale om en anderledes rute med blot 3 afslutninger opad og meget få enkeltstartskilometer. Her på Fjolletmedholdet linker jeg altid til godt indhold, som andre har lavet og feltet.dk har lavet en sublimt god gennemgang af ruten her, som du bør starte med at nærstudere. De ti bud kommer i 3 dele og her i del 1 bringes bud 1,2 og 3:

 1. Du bør søge så meget information som muligt – dagligt
 2. Du bør have flere hold for at sprede risikoen på flere ryttere
 3. Du skal skifte ud så lidt som muligt
 4. Du bør sammensætte dit hold ud fra etapeprofilen
 5. Du bør ikke bruge ejerskabsprocenterne når du sætter hold
 6. Du må ikke jagte gårsdagens vinder
 7. Du skal være konservativ i dit valg af anfører
 8. Du bør vælge klassementsryttere for at sikre dig mod tidstab i bjergene
 9. Du bør bruge trøjerne som indikator for motivation
 10. Du må ikke bruge mere end 2 ryttere i jagten på holdbonus

Du bør søge så meget information som muligt – dagligt

Der er alle muligheder for at få store mængder af information om morgendagens etape under Tour de France. Det vigtige er i min optik at koge informationskilderne ned til færrest mulige, der giver størst indsigt på en overskuelig måde. Jeg bruger selv odds, previews og twitter til at danne det daglige overblik:

 1. Det første du bør gøre om aftenen inden du sætter hold, er at tjekke diverse spiludbydere for odds på etapevinder og trøjerne. Det giver et hurtigt overblik over, hvilke ryttere der er interessante på morgendagens etape. Den hurtigste udbyder af odds er efter min erfaring Unibet, så dem bør du tjekke først hen på aftenen her. Derefter plejer jeg at tjekke Danske Spil her og Betfair her. Ved at aggregere de tre spiludbydere får man et mere objektivt billede. Hvis der er særlige udstikkere på et enkelt site bør de pilles fra i overvejelserne. Det er efterhånden tydeligt i holdet.dks cykelspil, at det er meget anvendt at sætte hold efter odds, derfor har vi brug et lag information mere for at kunne adskille os fra mængden. Det anbefales ikke at sætte hold blindt efter odds.
 2. Dette mere dybdegående indblik i etaperne fås via previews fra forskellige cykelsites. Her er det muligt at samle de små informationsbidder, som kan være vigtige for at finde de rigtige ryttere frem og anvende odds-informationerne bedre. De mest dybdegående previews fås på feltet.dk, hvor de gennemgår etaperne med en meget høj detaljegrad. Derudover har The Inner Ring nogle spændende synspunkter på inrng.com, men de kan dog være ret subjektive og bør tages med et gran salt.
 3. Til sidst vil jeg anbefale twitter, hvor du kan holde dig opdateret på de sidste nyheder op til deadline. Her kan du følge med i, hvilke ryttere der er udgået lige op til start, hvem der døjer med skader, sygdom o.lign. Her vil jeg anbefale et par danske navne i form af @veloropa, @mrconde og selvfølgelig mig selv på @bighomieff.

Du bør have flere hold for at sprede risikoen på flere ryttere

Når man studerer de seneste cykelspil på holdet.dk, så er det tydeligt, at de managers, der klarer sig godt har mere end et hold, hvorfor jeg også vil anbefale det til dig. Men hvorfor have flere hold? Der vil altid være en vis usikkerhed i forudsigelsen af resultater i cykling og alt andet sport for den sags skyld. Derfor er det en fordel at kunne spille på flere heste for at øge din chance for at ramme de rigtige ryttere og mindske usikkerheden. Man taler om at have en portefølje af hold ligesom med aktier.

I mine interviews med topspillerne er jeg kommet frem til, at de i stiller i omegnen af 5-8 hold som minimum. Det giver dog heller ikke mening at gå meget højere end det. Som vinderen af Girospillet 2017 Thomas Adamsen udtalte er det sjovest at spille, hvis man har flere hold, da man så kan satse på forskellige udfald. Omvendt giver for mange hold for meget arbejde, og tit mister han interessen for de hold, der sakker bagud.

Der er mange måder at tilgå sin flerholdsstrategi på, men overordnet set skal man passe på med at forcere for står forskellighed på sine hold. Vinderen af Tourspillet 2016 Joakim Vestergaard bruger typisk 6-9 ens ryttere på enkeltstarterne og på etaper med en forventet massespurt. Hans hold er typisk mere forskellige, når resultatet er sværere at forudsige. Det er f.eks. på bjergetaper og mellemetaper, hvor der er stor sandsynlighed for at et udbrud holder hjem.

Du skal skifte ud så lidt som muligt

Udskiftninger er en af de to vigtigste ressourcer, som vi har til rådighed i cykelspil på holdet.dk sammen med vores budget. Udskiftninger koster 1% af den nyindkøbte rytters værdi i transfergebyr og der fås 1% i bankrente på overskydende budget. Efter at have talt med topspillerne og studeret de tidligere vinderes udskiftningstrategi ligger følgende klart:

 1. Du skal være meget konservativ med dine udskiftinger
 2. Du skal regne ud, hvorvidt dine udskiftninger giver mening og handle på baggrund af den beregning
 3. Du skal tænke mere end én dag frem for at se hvorvidt en udskiftning giver mening

I forhold til, hvordan du skal sammensætte din beregning vil jeg henvise til Joakim Vestergaards udtalelse til TV2 Sport i denne artikel:

Hvis jeg har en rytter, der koster 4 mio. kr., og jeg overvejer en rytter, der koster 8 mio. kr., så ved jeg, at han koster 80.000 kr. i transfergebyr og 40.000 kr. i tabt bankrente. Det vil sige, at den nye rytter minimum skal lave 120.000 kr. mere, end ham jeg skifter ud. Så kigger jeg i mit regneark, hvor jeg kan se, hvad de forskellige placeringer, trøjer og andet giver af point. Så må jeg vurdere ud fra min rytterresearch, om den nye mand realistisk set kan lave de ekstra point.

Dette er uden sammenligning den vigtigste disciplin at mestre i Tourspillet for at komme helt frem i feltet. Det kan virke simpelt, men er utrolig svært og har store implikationer for dit videre forløb.

Jeg vender tilbage med bud 4, 5, 6 og 7 i del 2. Tak fordi du læser med og giv som altid endelig feedback, kommentarer og input på Facebooksiden eller på twitter, hvor jeg kan findes på @BigHomieFF.